HELSINKI MILLENIUM & KORONARIUM Taskumuistoja Helsingistä 2000 ja 2020

Tilaa hintaan 18 e (sis. lähetyksen) ! Kirjaa myyvät myös (kivijalkakaupassa) ainakin Rosebud City Center, Lapinlahden Puoti,Akateeminen kirjakauppa ja verkossa Booky.fi, Kirjavälitys, AdLibris, Suomalainen kirjakauppa ja Prisma eri hinnoin.


Teksti ja kuvat: Anja Hatva   
– 32 sivua + kannet
– 32 värivalokuvaa
Kustantaja ja julkaisija: IKÄÄNKUIN -as if
ISBN 978-952-94-3335-3Voit tilata kirjojen ja taulujen hinnaston osoitteesta ikaankuin.asif@gmail.com

Kuvasivuja + kuvaus kirjan sisällöstä:

Kirjan ideana on asettaa vertailtavaksi samat kaupunkinäkymät vuosituhannen vaihteessa ja nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Tekijä kuvasi vuosituhannen vaihteen molemmin puolin kaupungin rantamaisemia eri vuodenaikoina, alkaen kesästä viime vuosituhannella ja päättyen seuraavaan kesään millenium-vuonna 2000. Kirja sai nimekseen Pocket Memories of Helsinki 2000. ”Taskumuistoja” siitä teki lähinnä se, että kirjanen mahtui rintataskuun, ja se kuvattiin taskukameralla.
Nyt samat Helsingin rantakohteet on kuvattu uudelleen mobiilikameralla ja asetettu vertailtavaksi aukeamille, joissa tällä kertaa on myös lyhyet tekstit liittyen kuviin eri ajankohtina. Helsinki täyttää 470 vuotta 12. kesäkuuta 2020. Kirja on lähinnä asukkaan näkökulma kotikaupunkiinsa.

Helsingin kauniit rantasilhuetit olivat ensimmäisen kirjan innoittajina. Osa maise­mis­ta on säilynyt ennal­laan, ­osassa ­kau­pungin näkymistä on jo tapahtunut paljon ­muu­tok­sia –joskus enemmän, joskus vähemmän esteettisiä. Samalla on syntynyt kuvaa vuodenaikojen vaihtelusta ja ilmaston lämpenemisestä aiheutuneista muutoksistakin. Entä kulttuuri? Vain suojellut alueet ovat ­säilyneet lähes ennallaan. Rakentamista rannoilla on tiivistetty –ajatuksena lienee, että ihmiset asuisivat enimmäkseen pääkaupungissa? Mitä se aiheuttaa kokonaiskuvalle, merelliselle Helsingille?
Jokai­­nen voi itse arvioida kuvien pe­rus­teella, miellyttääkö ­muutos.