MUUHALAINEN LÖYTÄÄ UUDEN KODIN

Kuvakirja kertoo sadun muodossa ihmisen toiminnan ja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta luontoon, ja niistä mahdollisuuksista, joista uhanalaisten lajien on valittava: on siirryttävä, sopeuduttava tai kuoltava sukupuuttoon.  Kirjan eläimet, oliot ja kasvit muistuttavat olemassaolevia lajeja, mutta eivät ne kuitenkaan ihan samanlaisia ole.

Muuhalainen on kuvitteellinen limakko, jonka kotiseutu tuhoutuu avohakkuun ja ojituksen seurauksena. Sadussa on kuitenkin ”happy end”, kun muuhalainen saa apua muilta metsän eläimiltä ja uudelta yhteisöltä, joka muodostuu pakomatkan seurauksena. Siinä voi nähdä myös allegorian maasta-ja maahanmuutosta.

Lapset kuulevat väkisinkin mediasta tai kavereilta ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta asioita, joita eivät ymmärrä ja jotka saattavat pelottaa. Kirja sopii yli kolmevuotiaista jopa yhdeksänvuotiaille, jotka jo ovat oppineet lukemaan itse. Tekstiä on vähän, ja kuvat vievät tarinaa eteenpäin. Lapselle paras käyttöliittymä on aikuisen syli, jossa vaikeita asioita voi käsitellä lapsen kysymyksiin vastaillen ja lapsen taso huomioiden.

  • Anja Hatva
  • MUUHALAINEN LÖYTÄÄ UUDEN KODIN
  • 32 sivua + kovat kannet
  • Kustantaja Basam Books
  • ISBN 978-952-379-402-3 

Tilaa täältä: ikaankuin.asif@gmail.com hintaan 30 e (sis. lähetyksen). Kirjaa myy myös Basam Books www.basambooks.fi ja muut verkkokirjakaupat eri hinnoin.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial